IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
21:29 | 3 януари 2018
Обновен: 18:04 | 17 април 2024

Откриха бърз метод за сваляне на килограми

Разработката е на учени от Нанянския технологичен университет в Сингапур

По материала работи: Пламен Янков
Откриха бърз метод за сваляне на килограми

Учени от Нанянския технологичен университет в Сингапур са разработили метод за загуба на 30% от теглото. Резултатите от тяхното изследване са публикувани в списание Small Methods.

 

Специалистите са създали пластир с многобройни микроигли, всяка от които е по-тънка от човешки косъм. В тези игли се съдържа препарат, превръщащ енергоспестяващата бяла мазнина в енерготопяща се кафява.

 

Изследователите са убедени, че тяхното изобретение ще помогне да се намали необходимия за отслабване препарат, защото пластирът се нуждае от по-малки количества.

 

"Нашата цел се състои в създаването на незабележим и евтин пластир, който всеки ще може да използва", заяви професор Пен Чен.

 

Тестовете с мишки са показали, че бялата мазнина се превръща в кафява на петия ден от носенето на пластира. Гризачите са свалили излишното тегло, а също така са намалили нивото на холестерин в кръвта. По-рано стана известно за негативното влияние на затлъстяването върху стволовите клетки, произвеждащи кръвта.

Източник: БГНЕС

Коментари

Новини Варна