IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
20:10 | 19 януари 2018
Обновен: 08:07 | 15 април 2024

Общите помещения носят нещастие на служителите

И още – ниска производителност и неудовлетворение от труда

По материала работи: Пламен Янков
Общите помещения носят нещастие на служителите

Все повече офиси се простират в помещения с разгърната площ, което се оказва, че не е плюс нито за служителите, нито за шефовете им. Резултатът, който е констатиран при направено шведско проучване, цитирано от в. "Метро", е нещастни хора с ниска работоспособност.

 

Според екип на изследователския център в Карлщадския университет голяма недомислица били общите офис помещения, предава БТА, цитирана от dnes.bg.

 

Първоначалният им замисъл е да се стимулира една хомогенна среда за сътрудничество на служителите, но в крайна сметка се оказало, че тя не ги насърчава към постигането на общи цели, а по-скоро ги разсейва и дразни.

 

Подобна среда рязко сваля производителността на служителите, предупреждава ръководителят на екипа д-р Тобайъс Отербринг. Колкото повече хора работят на едно място, толкова по-малко е удовлетворението им от работата.

 

Изследователите установили, че дори при малки колективи от 3 до 9 човека и средни - от 10 до 20 нивото на комуникация е слабо, а резултатите от труда - ниски.

 

Отербринг изтъква, че общите помещения в краткосрочен план могат да носят изгоди, но в дългосрочен план са губещи, заради намалената производителност и неудовлетвореността на служителите.

Коментари

Новини Варна