IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
18:26 | 20 януари 2018
Обновен: 20:38 | 22 март 2024

Признаците, че връзката ви е токсична

За да разберете дали и вие се намирате в такава връзка, задайте си следните въпроси

По материала работи: Борис Проданов
Признаците, че връзката ви е токсична

Едва ли някой се втурва умишлено в непродуктивна и изцеждаща връзка. В немалко случаи обаче може да се окажете именно в такава.

 

Разбира се, има разлика между това да имате временни конфликти и неразбирателства с партньора си и да се намирате в токсична връзка.

 

Хората остават в такива взаимоотношения по много причини. Намират се в някаква изградена зона на комфорт и просто продължават по същия начин, защото промяната е трудна. Така се стига до отричане на проблема и продължаване по стария път, защото е по-лесно.

 

За да разберете дали и вие се намирате в такава връзка, задайте си следните въпроси.

 

1. Карате ли се често?

Няма как да се съгласявате за всичко, но не бива и да се чувствате като на емоционално влакче на ужасите във връзката си. Ако обаче вашите конфликти са много интензивни и включват обидни думи или действия, тогава има основания за безпокойство.

 

Всяко психическо насилие също е сигурен признак за токсична връзка.


 

2. Непрекъснато се състезавате?

Взаимоотношенията не бива да са като някаква игра, където всеки следи колко пъти другият е направил нещо добро или дори нещо лошо. Да се състезавате със сигурност е токсичен навик, който вреди на връзката. В крайна сметка се обръщате един срещу друг.

 

3. Притеснявате ли се да говорите с партньора си за важни неща?

Тук не става дума чий ред е да изхвърли боклука. Ако се колебаете да споделите с партньора си за това, което наистина ви притеснява – което може да има отношение и към връзката – внимавайте.

 

Безспорно невинаги е лесно да се конфронтирате с някого, който ви е близък и на когото държите. Но когато двойките предпочитат да се чувстват комфортно, вместо да се държат истински един към друг, това не е добър знак.

tialoto.bg

Коментари

Новини Варна