IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Живот
09:47 | 24 януари 2018
Обновен: 00:40 | 28 март 2024

9 тайни на жените, които никога не пазят диета

Как се хранят, за да поддържат фигурата си

По материала работи: Пламен Янков
9 тайни на жените, които никога не пазят диета

Диетите са най-популярният метод за контрол на теглото. Те обаче имат краткотраен ефект, както знаем, и рискът от йо-йо ефект често е налице.

 

Освен това диетите са мъчителни, трудни за спазване, крият опасност от депресии и повишени нива на стрес в организма заедно с целия арсенал от последствия от тях.

 

Всеки има в обкръжението си приятелки, които някак все успяват да запазят стройната фигура без да пазят диети. Какво бихме могли да научим от тях?

 

1. Сладкишите не трябва да са ежедневие.

Поничките, бонбоните, тортата са ежедневие, с което се сблъсквате в офиса, на детско парти, вкъщи. Когато сме заобиколени от хора наистина се намират чести поводи за сладки изкушения. Нека обаче те не са ежедневие, а сравнително по-рядко удоволствие.

 

Всеизвестно е, че тоталните лишения не водят до нищо добро. Затова умереното награждаване с нещо сладко е позволено и точно това правят жените, които никога не спазват диета.

 

2. Нека разговорите са център на вниманието по време на обяд или вечеря.

Жените, които не спазват диети, но имат стройна фигура наблягат на събеседниците си по време на хранене, а не на самата храна. Така приетите калории са значително по-малко без реално да сте се почувствали сякаш сте все още гладни.

 

3. Не пилейте пари за „диетични“ продукти.

Продуктите с етикет „диетично“ на теория са добър избор, но не и на практика. Изследванията показват, че проблемът с наднорменото тегло в повечето случаи се дължи на прието свръхколичество калории. Склонността да преяждаме е тази, която пречи да отслабнем. Така дори да хвърляте пари за диетични продукти, ако преяждате с тях резултатът ще е същият.

 

4. Няма лоша храна.

Избягвайте да заклеймявате определени продукти или групи храни, например мазнините. Демонизирането на някои хранителни вещества лишава организма от тях, което не води до нищо добро.

 

5. Спете достатъчно.

Колкото по-дълго и качествено спите, толкова по-малко калории поглъщате. Просто е.

 

6. Не прекалявайте с вредните храни.

Дори да сте си позволили бургер и картофки веднъж на ден, недейте да повтаряте тази малка грешка. Тоест, важно е следващите ви хранения да включват здравословни продукти, дори веднъж на ден да сте прегрешили.

 

7. Избягвайте диетичните газирани напитки.

В тях няма нищо диетично. Дори е по-малко вредно да изпиете обикновена газирана напитка вместо такава с подсладител.

 

8. Не бройте калориите.

Има огромна разлика между това как тялото ви изгаря 1000 калории нездравословна храна и 1000 калории полезни продукти. Видът на калориите в случая има много по-голяма тежест, отколкото броят им.

 

9. Яжте захари разумно.

Захарта просто не е полезна за когото и да било. Рафинираната захар е вредна и потенциално опасна в много случаи, не само що се отнася до диабет. Направете всичко възможно да я избягвате максимално, без разбира се да се ограничавате тотално от нея.

az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна