IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
10:03 | 24 януари 2018
Обновен: 12:20 | 15 април 2024

Брюкселско зеле с пармезан

Време на приготвяне: 50 минути Порции: 2-3

По материала работи: Слав Велев
Брюкселско зеле с пармезан

Продукти:

1 кг брюкселско зеле

1 чаена лъжичка смлян черен пипер

сол на вкус

1 чаена лъжичка чесън на прах

4 супени лъжици олио или зехтин

1/4 чаша галета

150 г настърган пармезан

Приготвяне:

Почистете брюкселското зеле и разрежете всяка главичка наполовина. Поставете вече нарязаното зеле в дълбока купа и прибавете зехтина, подправките и накрая настъргания пармезан. Разбъркайте добре. В тава за печене сложете на дъното лист алуминиево фолио и върху него прехвърлете зелето. Печете около 40 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

az-jenata.bg

 

Четете още: 9 тайни на жените, които никога не пазят диета

Коментари

Новини Варна