IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Живот
12:21 | 16 февруари 2018
Обновен: 21:52 | 22 март 2024

Чудо! Трансексуален стана кърмачка!

Лекари помогнали на пациентката само с хормонален режим

По материала работи: Ставри Таргов
Чудо! Трансексуален стана кърмачка!

За първи път транссексуална жена е кърмила своето осиновено дете, предаде "Франс прес". В научната разработка, публикувана в списанието "Трансджендър хелт", се описва случая с 30-годишната, която се родила като мъж, но се подложила на 10-годишна хормонална терапия.

 

Пациентката не е пожелала да й бъде направена операция на гърдите или на гениталиите. След като станало ясно, че бременната й партньорка не желае да кърми бъдещото бебе, тя потърсила медицинска помощ. Транссексуалната жена искала да поеме изцяло майчинските грижи, изтъкват лекарите от екипа в болницата "Маунт Синай" в Ню Йорк.

 

Пациентката преминала през хормонален режим, който при предишни експерименти предизвикал производството на кърма. Лечението постигнало увеличаване на нивата на женските хормони естрадиол и прогестерон в организма.

 

В режима бил включен и медикаментът домперидон, потискащ гаденето. Пациентката си го набавяла от Канада, тъй като лекарството не било разрешено в САЩ. То също имало свойството да увеличава кърмата.

 

Жената използвала и помпа за кърма три пъти дневно. Тя следвала режима три месеца и половина преди раждането на детето. След което кърмила новороденото шест седмици. Растежът на кърмачето и неговите хранителни навици се оказали в нормата в този период.

 

Американските учените все пак изтъкват, че трябва да бъдат направени допълнителни проучвания, за да се установи дали подобно майчино мляко е достатъчно хранително и безопасно за кърмачето, съобщава БТА.
Dnes.bg

Коментари

Новини Варна