IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Живот
10:27 | 21 февруари 2018
Обновен: 05:06 | 15 април 2024

Испанска печена паста с риба тон

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4

По материала работи: Слав Велев
Испанска печена паста с риба тон

Продукти:

250 г паста по избор

1 супена лъжица зехтин

1 глава лук

1 червена люта чушка

2 скилидки чесън

350 г белени домати от консерва

¾ чаша настъргана моцарела

½ чаша зеленчуци по избор, нарязани

2 консерви риба тон

½ чаша маслини

1/3 чаша пармезан, настърган

сол

черен пипер

 

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Намажете тава за печене. Сварете пастата в подсолена вода за около 8 минути. Отцедете и оставете настрани. Загрейте зехтина в голям дълбок тиган на средна температура. Запържете лука и чесъна, заедно със ситно нарязаната люта чушка. Разбърквайте в продължение на 5 минути. След като омекнат и започнат да ухаят, добавете доматите. Оставете да кипне. Намалете още котлона. Гответе соса за още 10 минути, докато започне да се сгъстява. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете пастата, рибата, предварително отцедена, зеленчуците по избор и маслините. Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в намазнената тава за печене. Поръсете с моцарела и пармезан. Печете за около 15-20 минути до златисто.

az-jenata.bg

 

Четете още: Монтевидео събира красотите на Южна Америка

Коментари

Новини Варна