IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
20:56 | 23 февруари 2018
Обновен: 07:23 | 21 април 2024

5 причини да не сравнявате връзката си с другите двойки

Вие споделяте какви са тревогите ви в отношенията с любимия, но като ответна реакция получавате само захаросани истории...

По материала работи: Борис Проданов
5 причини да не сравнявате връзката си с другите двойки

Вие споделяте какви са тревогите ви в отношенията с любимия, но като ответна реакция получавате само захаросани истории – звучи ли ви познато? Не вярвайте на човек, който започва изречението си с “Аз никога не бих..“ Това е някой, който не умее да бъде естествен и да споделя истинските си чувства и преживявания. А сега вижте защо не бива да сравнявате своята връзки в чуждите:

 

1. Никой не казва истината

Хората обичат да представят връзките си в най-прекрасна светлина и старателно прикриват недостатъците. Те украсяват историите, които имат с партньора и преувеличават неговите положителни качества, за да получат възхищение и завист от страна на околните.

 

2. Всяка връзка е уникална

Ако вие искате да имате всичко, което виждате в чуждите отношения, значи трябва всички връзки на света да бъдат еднакви – това не звучи готино, нали? Радвайте се на вашите отношения такива каквито са, насладете се на уникалната история, която имате с любимия човек, защото никой друг няма същата.

 

3. Науката казва – НЕ!

Научно доказано е, че сравняването с околните намалява собственото чувство на удовлетвореност и самоуважение. Защо трябва да се тревожите за това, че не сте като другите? Бъдете себе си!

 

4. Сравнявайки се с приятелите ги превръщате в съперници

Състезавайки се с приятелите си определено няма да се насладите на хубавите моменти. Вие започвате да мислите, че всичко, което те казват и правят е с някаква задна мисъл и не се радвате на тяхното щастие. В желанието си да се покажете като по-добри и успешни може да нараните своите близки, помислете за това.

 

5. Те имат повече пари

Парите са нещо, за което ужасно много хора завиждат и не намират покой. Ако завиждате на приятелска двойка, че има по-добър стандарт на живот това е много трудно за преодоляване. Алчността създава най-много щети в отношенията и същевременно тормози ужасно този, който страда от нея. Може да звучи твърде просто и елементарно, но решението наистина е такова – научете се да се радвате на малките неща, любовта не е в материалното!

teenproblem.net

Коментари

Новини Варна