Пилешки жулиени с куркума и неутрални зеленчуци
Рецепта - разкош за всяка диета
Публикувана: 23 Feb 2018 | 12:43

Необходими продукти за 4 порции:

 

400 гр. пилешки гърди

1 средна голям патладжан

2 бр. тиквички

1 червена чушка

2 бр. зелени чушки 

2 моркова

1 глава лук

2 скилидки чесън

3 домата или 300 мл. доматен сок

1 бурканче мариновани гъби (320 гр.) без захар 

50 гр. масло

Щипка риган

Щипка мащерка

Щипка чубрица

1 ч.л. куркума

1 ч.л. сол.

 

Начин на приготвяне:

 

Обелваме и нарязваме патладжана на кубчета и леко го осоляваме за да излезе черната вода, нарязваме останалите зеленчуци (както е показано на снимката) и пилешките гърди на жулиени.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Задушаваме пилето в дълбок тефлонов тиган с маслото докато си пусне добре соса, след което го вадим и поставяме в същият сос зеленчуците. Задушаваме ги до полуготовност. Добавяме отново пилето, куркумата, смлените домати или дом. сос, гъбите (отцедени от водата) и подправките. Прехвърляме в тавичка, добавяме 300 мл. топла вода и запичаме във фурната на 220 градуса до готовност

 

 

Да ви е сладко!

 

Коментари ( 0 )