IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
12:02 | 25 февруари 2018
Обновен: 02:51 | 10 април 2024

Кога околните ви смятат за нечувствителна личност?

Когато изобщо не сте отворени за мнението на другите

По материала работи: Ставри Таргов
Кога околните ви смятат за нечувствителна личност?

Ако сте забелязали, че реакциите на хората наоколо ви издават тяхното хладно отношение към вас, то е вероятно защото ви смятат за нечувствителна и сурова личност, лишена от някои човешки емоции.

 

Понякога действията на човек карат околните да си вадят погрешни изводи. А понякога са си чистата истина.
Ако смятате себе си за чувствителна личност, но не можете да си обясните реакциите на хората, вижте кои грешки допускате в поведението си. Вероятно те са в основата на погрешното впечатление, което оставяте.

 

Повишавате тон

 

Може само така да си говорите, да имате буен темперамент или да не умеете да броите поне до 10 преди да изкажете несъгласие, но това не ви прави нечувствителни. Околните обаче може да си извадят погрешни заключения. Укротете нрава си.

 

Не обръщате внимание на езика на тялото

 

Ако в някои случаи езикът на тялото ви подсказва повече нежелание за общуване, отколкото обратното, то вероятно колегите и познатите ви ще ви сметнат за корава личност, която не желае да обменя опит и мисли с другите. Вероятно само приятелите ви са наясно, че това не е така.
 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна