IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
18:20 | 13 март 2018
Обновен: 13:38 | 19 април 2024

Какво кара мъжете да имитират оргазъм?

За всеки мъж е важно да накара партньорката си да се почувства уверена

По материала работи: Юлиян Атанасов
Какво кара мъжете да имитират оргазъм?

Имитирането на оргазъм по традиция и поради чисто физиологични особености се асоциира предимно с женския пол. Оказва се обаче, че не само в природата на жената е заложена склонността да имитира върховно удоволствие от секса. Голяма част от мъжете също са склонни да го правят при това в някои случаи с изцяло благородни подбуди. Проучване на експерти с десетки години опит в областта на сексуалното и репродуктивно здраве на мъжете доказва, че имитирането на оргазъм сред представителите на мъжкия пол е по-често срещан феномен, отколкото се предполагаше. Според данните им поне 31% от сексуално активните мъже са изживявали фалшив оргазъм поне веднъж в живота си.

 

Причините мъжете да имитират оргазъм не се различават сериозно от тези при жените. За всеки мъж е важно да накара партньорката си да се почувства уверена в уменията си в леглото и дори в случаите, когато по една или друга приична не могат да достигнат оргазъм, опитват да й доставят тази увереност. Това е колкото заслужена награда за сексуалните усилия на жената, толкова и джентълменска постъпка в някои случаи. Например в случаите, когато жената достигне до оргазъм по-рано, много мъже биха потърсили начин да синхронизират своя оргазъм с нейния, а често единственият начин за това е чрез леко изопачаване на истината.

 

Е, в някои случаи имитирането на оргазъм може да е и средство за мъжа да прикрие свои сексуални проблеми или смущения. При преждевременна еякулация например фалшивият оргазъм може да служи като средство за ускоряване края на сексуалното общуване, без необходимост от издаване на реалните причини за това.Според експертите няма причина имитирането на оргазъм от страна на който и да е от двамата партньори да влошава качеството на сексуалното им общуване, ако и другият партньор е изживял пълноценен сексуален контакт. Те напомнят, че сексът е пътуване, качеството на което зависи повече от извървяния път, а не от достигнатата дестинация. Имитиран или не, ако разкрасява пътуването, оргазмът може само да засили удоволствието от секса.Защото, пак според експертите, имитирането на оргазъм при нужда от това може да помогне на партньорите с времето да адаптират сексуалния си подход спрямо нуждите на другия и и двамата да започнат да постигат много по-лесно истински и пълноценен оргазъм.

 

puls.bg

Четете още: Петелът е женски! Снася яйца

Коментари

Новини Варна