IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
20:19 | 14 март 2018
Обновен: 01:11 | 27 април 2024

10 причини защо мъжете изневеряват

Тайнствеността ги вълнува и възбужда

По материала работи: Пламен Янков
10 причини защо мъжете изневеряват

Според повечето научни изследвания мъжката изневяра вреди повече на самия мъж – здравето му отслабва и вследствие на здравословни проблеми той умира по-рано. Но представителите на силния пол намират достатъчно оправдания за изневярата си. Ето кои са най-разпространените, представени от magiangelova.bg:

 

1. Усещането за лека влюбеност помага на мъжа да се чувства свободен и по-лесно да преодолява психологическите кризи, създава усещане за голямо събитие в живота му, което разклаща монотонния му семеен делник. Сякаш отново изживява младостта си и емоциите и чувствата, характерни за младите любовници.

 

2. Мъжът чувства потребност отново да изглежда секси, млад и желан в очите на жените. Любовницата в случая е начин той да възстанови мъжкото си самочувствие.

 

3. Тайнствеността, която трябва да се пази, и трудностите, които трябва да бъдат преодолявани, само вълнуват и възбуждат мъжа. Особено, ако те са съпроводени с удоволствие.

 

4. Мъжът иска да се чувства като господар на ситуацията. Той иска да бъде най-важният в живота на жената. Често това не включва интересите на самата жена, а той иска да я посещава когато реши, без значение дали това е в плановете й.

 

5. Дълбоко в душата си мъжът усеща, че инетерсът на жена му е намалял силно. Това вреди на самочувствието му и усеща силно влияние да й отмъсти. И в този случай любовницата помага да се почувства отново важен и значим.

 

6. Мъжът изпитва сексуална неудовлетвореност. По някакви причини не може да реализира желанията си със собствената си съпруга.

 

7. Отношенията „настрани“ са начин да се утвърди мъжът сред приятелите си. Особено, ако и те самите са в същата ситуация. В него се пробужда хазартния сух на съперничество и игри. Любовницата за него е само играчка в голямата му колекция, поредната победа, нищо повече.

 

8. Някои мъже изпитват психологическа нужда да унижават жените. Дори и да е семеен, това не пречи да унижава собствената си жена. Но, благодарение на любовницата си, той изпитва още по-голямо вътрешно удовлетворение, защото причинява и душевна болка и страдание едновременно на две жени.

 

9. Мъжът усеща възбуда, наблюдавайки женското съперничество. С удоволствие се наслаждава на това как и двете жени се стараят да му доставят наслада. Случва се и мъжът да изпитва удоволствие от съперничество с друг мъж. Затова си хваща омъжена жена за любовница. Веднага след като „победи“, той я зарязва и има нужда от нова „жертва“.

 

10. „Верен и надежден“ като глава на семейството, той мечтае за невидима любовница: когато е с нея, двамата са в собствения си щастлив свят. Но веднага след като излезе от това щастливо убежище, той се превръща отново в грижовен съпруг и любящ баща.

 

Ако сте в ролята на любовницата, тогава помислете нужно ли е да сте нечия играчка или начин за самоутвърждаването на мъжа? Толкова много ли ви дава в замяна, за да бъдете обект на постигането на някаква мимолетна цел?

 

Жената е като цвете и изисква внимателна грижа от мъжа до нея. Същата грижа трябва да полага и тя за самата себе си. Затова е добре да се замислите каква е истинската причина да желаете да сте в подобни отношения? Толкова ли са ви нужни?

 

Ако не ви харесва да бъдете временно удовлетворение за нечии потребности, тогава действайте! Отхвърлете съмненията си и прекратете отношенията. Заемете се да „подредите“ вътрешния си свят и да превърнете себе си в Жена – независима, силна, привлекателна и силна, познаваща цената си и умееща да постига целите си.

 

Четете още Защо мъжете напускат жените, които обичат?

Коментари

Новини Варна