IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
21:32 | 17 март 2018
Обновен: 12:02 | 13 април 2024

Какво представлява 8-часовата диета?

Ако искате да отслабнете, но строгите хранителни режими не са вашето нещо, опитайте този хранителен план

По материала работи: Пламен Янков
Какво представлява 8-часовата диета?

Ако искате да отслабнете, но строгите хранителни режими не са вашето нещо, опитайте 8-часовата диета, съветват от iwoman.bg. Този план е помогнал на много хора да загубят нежеланите килограми бързо и лесно.


Как е възможно това? Планът на 8-часова диета е прост и ефективен. При него можете да ядете всяка храна в рамките на 8 часа. След като те минат, няма да приемате нищо в следващите 16 часа. Ето повече информация по въпроса:

 

Как работи 8-часовата диета?

8-часовата диета се ръководи от два научни принципа, дори ако го следвате само за 3 дни в седмицата. Първо, начинът, по който се съхраняват калориите от тялото ви, е под формата на гликоген. Гликогенът, наличен в черния дроб, е източникът на енергия, който е най-лесно достъпен. С изгарянето през този източник тялото ви е принудено да започне да изгаря мазнините, за да спечели енергия. 8-часовата диета ви учи как да задействате "пещта" в тялото си, която изгаря мазнините, докато спите.

 

На второ място, 8-часовата диета стимулира функцията на митохондриите, източникът на енергия, който е вътре в клетките на тялото ви. Това максимално увеличава енергийната ефективност и намалява нивото на вътреклетъчни увреждания, причинени от лоша диета. Това забавя стареенето и намалява риска от рак, сърдечни заболявания, диабет и дори болестта на Алцхаймер.

 

Как се спазва?

Когато следвате 8-часовата диета, можете да изберете свой собствен осемчасов период, в който да се храните. Това може да бъде от 9 ч. до 17 ч. или от 3 до 11 ч. Въпреки това, силно се препоръчва да не се храните през по-късните часове на деня, за да увеличите максимално изгарянето на мазнините и загубата на тегло.

 

За да сте сигурни, че ефективността на диетата е подсилена, се препоръчва и някаква форма на упражнение непосредствено преди първото хранене.

 

С какво да се храните?

Зеленчуци и плодове.

 

Млечни продукти - всички млечни продукти, освен ако имате непоносимост към лактоза.

 

Мазнини и масла - маслиново масло, масло от оризови трици, масло от рапично масло, масло, гхи, майонеза и маргарин.

 

Протеини - фасул, соя, тофу, леща, яйца, риба, пилешки гърди, пуешко месо, постно говеждо и свинско месо, протеинови барове (ограничено количество) и протеинови шейкове.

 

Десерти - шоколад, кифли, кексчета, домашно приготвени сладкиши, сладолед, крем и др. (Всички в ограничени количества).

 

Билки и подправки - всяка билка или подправка, освен ако не сте алергични към някоя от тях.

 

Напитки - пресни плодови или зеленчукови сокове, кокосова вода, детоксикатни напитки, зелен чай, черен чай и кафе.

Коментари

Новини Варна