IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
17:41 | 18 март 2018
Обновен: 19:24 | 27 март 2024

5 начина да се справите с арогантен колега

Вижте ги

По материала работи: Борис Проданов
5 начина да се справите с арогантен колега

Почти всички са имали или имат такъв колега - човек, който им казва как да си вършат работата, държи се надменно, досадно и превишава правомощията си. От Inc.com обаче пишат, че има начин да се справите дори и с тези личности. Ето как:

 

1. Бъдете директни.

За да се справите с арогантния колега, трябва да бъдете директни и решителни. Говорете със спокоен и професионален тон и опитайте да направите дискусията възможно най-кратка и ясна. Избягвайте сцените и не се дръжте неуважително. Добре е да обясните на този колега, че неговото поведение ви влияе негативно и че искате то да спре.
 

2. Не го приемайте лично.

Не забравяйте, че причината за поведението на вашия колега не е във вас и не приемайте неговите думи и действия лично. Тези хора искат да се чувстват важни и да контролират останалите – вие просто сте човека, който в момента им е под ръка.
 

3. Натиснете "Ignore".

В някои ситуации, особено ако лошото поведение не спира, най-доброто решение на проблема е просто да ги игнорирате арогантния колега. Ако се научите да пренебрегвате неговите подмятания и забележки, те губят своята ефективност, а той губи усещането за контрол и значимост. Ако не друго, така поне ще си спестите много нерви и загубено време.

 

4. Задайте граници.

Бъдете последователни в утвърждаването и защитата на вашите професионални и лични граници. Вашите колеги трябва да знаят, че има граница, която не трябва да прекрачват в професионалното си отношение към вас.

 

5. Потърсете допълнителна подкрепа.

Ако поведението на ваш колега пречи на работата ви, не се страхувайте да говорите за това с вашия началник или с мениджър човешки ресурси. Потърсете подкрепа от други колеги, които са имали сходни преживявания с проблемната личност в офиса.

Expert.bg

Коментари

Marianmar ( преди 4 седмици )
Тунис, със своите пясъчни плажове, богата история и зашеметяващи пейзажи, предлага идеалната дестинация за всеки, който търси незабравимата почивка. От старинните руини на Картаген до омагьосващите пясъци на Сахара, Тунис е място, където културата и природата се сливат в едно, за да предложат вълнуващо приключение.Не отлагайте повече, планирайте следващата си почивка неповторима с пътуване до Тунис. Изследвайте очарованието, минатото и традициите на тази очарователна страна. Осигурете си своет
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Stevenfum ( преди 1 месец )
Thanks a lot! It is an astounding internet site! Вижте и страницата ми http://deadchannel.io/doku.php?id=%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%82_%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE_%D0%BE%D0%BF%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0 Технология SEO 3.0 =777?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна