IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
11:43 | 22 март 2018
Обновен: 11:57 | 21 април 2024

Вкусен нисковъглехидратен козунак

Великденско удоволствие, от което не се пълнее

По материала работи: Слав Велев
Вкусен нисковъглехидратен козунак

Цялата къща ухае на козунак, ванилия и сладко!  Много хора не знаят колко е трудно да спреш да консумираш захар, не защото не можеш, а защото почти всички продукти имат захар. А тя не ти доставя нищо полезно, даже напротив. Това е рецептата, която записвам с най-голямо удоволствие, защото всеки път когато приготвям или чета някоя рецепта винаги пише “почти като истинското нещо е”. Е няма какво да се лъжем, никога не е почти. Не казвам, че заместващите рецепти не са вкусни, напротив, но те никога не са дюнер или истинска пица или истинска торта. Този козунак е козунак. Истински, хубав, мек, ароматен козунак! Само конците му липсват, ама то и в купешките няма.

 

Нужните продукти:

4 яйца

100 гр смлени бадеми

2 с л кокосово брашно

4 с л кокосово масло

1 течна есенция ванилия (би било хубаво и с портокал или лимон)

1 пак бакпулвер

стафиди (имах под ръка и годжи бери, а вие можете да използвате всеки любим сушен плод)

филирани бадеми

 

Изсипвате маслото в малка купичка или чаша и го слагате за 30 секунди в микровълновата, за да се разтопи. През това време разбивате яйцата добре. Към тях прибавяте маслото на тънка струйка, докато бъркате. Прибавяте всички сухи съставки и есенцията със сушените плодове и разбърквате, за да ги разпределите равномерно. Тестото изсипвате в тава по желание, аз заложих на кръглата форма, но може да бъде и правоъгълна. Поръсвате с филираните бадеми и печете 15-20 мин на предварително загрята фурна на 180 градуса. Все пак хвърляте по едно око кога ще започне да става златисто и ако не е мек при натиск може да го вадите.

 

healthywithdeni.com

 

Четете още: Произведоха безхмелна бира с вкус на хмел

Чаша вода с лимон прави чудеса

Кюфтенца с бира

Заблудите и истините за месото, което консумираме

 

 

Коментари

Новини Варна