IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
08:56 | 24 март 2018
Обновен: 23:38 | 22 март 2024

Научно доказано: Принц Хари е по-хубав от принц Уилям

Според математическия метод, използван още от древните гърци, първа хубавица се оказа Меган Маркъл, бъдещата съпруга на принц Хари

По материала работи: Слав Велев
Научно доказано: Принц Хари е по-хубав от принц Уилям

Британските принцове Уилям и Хари вероятно са карали не едно дамско сърце да тупти учестено. По-малкият от двамата братя до миналата година, когато беше оповестен годежът му с американската актриса Меган Маркъл, редовно фигурираше в класациите за най-желаните ергени в света. Кой обаче от двамата е по-привлекателен? Отговор на този въпрос дава науката и той е в ползва на принц Хари, пише в. "Дейли експрес".

 

Наскоро водещ експерт по естетична хирургия използва т.нар. златно сечение за красота, за да установи коя е най-хубавата сред жените от своето поколение в кралското семейство.

 

Според математическия метод, използван още от древните гърци, първа хубавица се оказа Меган Маркъл, бъдещата съпруга на принц Хари.

 

С резултат от 87,4 процента пропорциите между очите, веждите, носа, устните, брадичката, челюстта и формата на лицето на г-ца Маркъл се доближават максимално до древногръцкия идеал за физическо съвършенство. След нея се нареди съпругата на принц Уилям, херцогинята на Кембридж Катрин, с 86,8 процента.

 

Сега, прилагайки отново златното сечение, специалисти от клиниката "Риджънтс Парк Естетик" са установили, че методът дава предимство на принц Хари. Неговите лицеви пропорции съответстват на 63 процента на мерилото за хубост. Резултатът на принц Уилям е 59 процента.

 

"Принцовете имат редица сходни лицеви черти, например формата и разстоянието между очите, както и формата на устата. Това, което дава леко предимство на принц Хари според критериите на златното сечение, са по-широките челюст и брадичка, които се смятат за по-привлекателни в сравнение със съответните по-деликатни характеристики на принц Уилям", казва Кей Гревсън от естетичната клиника.

 

Специалистите отбелязват също, че в някои от чертите на принцовете се наблюдава асиметрия, но тя е характерна дори за лицата, смятани за най-красиви или привлекателни.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна