IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
16:13 | 18 април 2018
Обновен: 18:56 | 30 април 2024

В кои часове от деня задължително трябва да пием вода

Чаша от живителната течност, изпита в подходящото време, може да ни спаси от инсулт и инфаркт

По материала работи: manager
В кои часове от деня задължително трябва да пием вода

Знаете ли че не е важно просто да пием достатъчно количество вода през деня, но и задължително да я поемаме в определено време. Това се прави за да бъде живителната течност максимално полезна за нашия организъм. Вижте защо и в кои моменти е особено необходимо да имате под ръка от това непретенциозно питие и какво количество:

 

1. Пийте две чаши вода веднага след събуждане – така ще може да помогнете на вътрешните органи да започват да работят. Активните метаболитни процеси са невъзможни без вода, защото организма има нужда от течност, за да се събуди.

 

2. За да се подобри храносмилането, изпийте чаша вода 30 минути преди хранене.

 

3. Ако влизате в морето или отивате в басейна, за да плувате, не забравяйте да изпиете чаша вода преди процедурата. Това ще доведе до намаляване на кръвното налягане. Тази практика е особено полезна за хора, предразположени към хипертония.

 

4. Една чаша вода, изпита през нощта, предотвратява проблеми със сърцето и предпазва от инсулт. С пиенето на вода през нощта, ще си спестите и една друга неприятност – нощни крампи.

 

Учените са установили, че причината за нощните мускулни спазми е дехидратацията. В това число спада и сърдечния мускул, който също се дехидратира. Чаша хладка вода през нощта ще бъде като свеж бриз в лятна нощ за работливото сърце.

 

Не забравяйте споделите правилния питеен режим с любимите си хора.

 

Особено важно е да се пие вода през нощта за хората в напреднала възраст – тя помага на сърцето по-добре да се справя със стреса, нощните аритмии и други проблеми.

 

 

Коментари

Новини Варна