IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
20:19 | 23 април 2018
Обновен: 04:33 | 25 април 2024

Колкото по-грозен, толкова по-богат... И по-лесно те вземат на работа

Изследването е съвместна разработка на учени от Англия и САЩ

По материала работи: Борис Проданов
Колкото по-грозен, толкова по-богат... И по-лесно те вземат на работа

Грозник да си на този свят, сочи ново изследване! И ако се питате защо, отговорите са простички - получаваш повече пари и по-лесно те назначават на работа.

Това са установили учени, след като са проследили развитието на 20 хиляди млади американци в продължение на 13 години, пише в. "Метро".

Изследването е съвместна разработка на специалисти от Лондонското училище по икономика и от Бостънския университет.

На интервюираните, които били на възраст от 16 до 29 години, освен професионалното развитие е анализирана и физическата атрактивност, предава БТА.

Изводът е, че най-грозните печелели повече пари в сравнение с умерено непривлекателните участници.

В много от случаите доходите на екстремните грозници надвишавали тези на нормално изглеждащите, та дори и на атрактивните люде.

Според един от авторите на проучването, Мери Стийл, когато хората са по-привлекателни физически, те често са по-отворени към другите и не са толкова съсредоточени в кариерата.

Екстровертността им често е тълкувана от работодателите като лежерност. А това веднага се отразява върху доходите им. Докато грозниците се хващат фанатично за службата като удавник за сламка и поради тази причина по-лесно получават повишения.

Има и още нещо, което е характерно за нелицеприятните хора - за да компенсират това как изглеждат, те наблягат на работата си и трупането на активи в останалите направления.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна