IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
00:01 | 6 май 2018
Обновен: 17:39 | 10 юни 2025

Агнешка мусака със спанак

По материала работи: Слав Велев
Агнешка мусака със спанак

Продукти и приготвяне:
Запържва се 1 кг агнешко смляно месо с 4 лъжици масло и 2 глави лук; посолява се и се поръсва с 1 лъжичка червен пипер. 


Попарва се 1 кг спанак, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва с 3-4 лъжици масло, 1 глава лук и 1 лъжица брашно. Прибавят се 2 супени лъжици магданоз и половин лъжичка чер пипер. 


Изсипва се в тавичка половината месо. Върху него се разстила спанакът, а отгоре – останалото месо. Налива се малко гореща вода. Ястието се пече в умерена фурна. 


Когато е почти готово, залива се с 1 чаша кисело мляко, разбито с 3 яйца, след което се допича до зачервяване в силна фурна.

Коментари

Новини Варна