IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
00:01 | 6 май 2018
Обновен: 17:39 | 10 юни 2025

Агнешка яхния

По материала работи: Слав Велев
Агнешка яхния

Продукти:
1 брой агнешки врат около 700 грама
1 кг картофи
1 морков
1 брой чушка червена
2 глави лук
2 с.л. сушени подправки със зеленчуци
1 с.л. червен пипер
2 с.л. брашно
3 с.л. олио
сол на вкус
няколко стръка магданоз
1 ч.л. джоджен сух
2 ч.л. чубрица


Приготвяне:
Агнешкият врат се сварява и обезкостява. Олиото се загрява и в него се задушава нарязаният на полумесеци лук докато омекне. Прибавят се брашното и червения пипер и се разбъркват докато се позапържат. Добавят се картофите, моркова, чушката, месото и солта. Ястието се покрива с вода. Оставя се на котлона докато картофите се сварят добре. Прибавят се останалите подправки и се оставя агнешката яхния да поври още 5 минути. Поднася се топла.


Автор на рецептата е Виолета Шейтанова, www.merudia.bg

 

 

Коментари

Новини Варна