Продукти:
За 4 порции:
агнешки дреболии (сърце, черва, бял и черен дроб, език)
1/2 кг гъби
1-2 ч. ч. бяло вино
1 пакетче масло
чесън на прах
черен пипер
1 връзка магданоз
пресен джоджен
За заливката:
жълтъците на 4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
настърган кашкавал
Приготвяне:
Агнешките дреболии се измиват много добре, сваряват се и се нарязват на ситно. В подсолена вода се сваряват гъбите, които се нарязват на филийки. В тава се смесват гъбите и дреболиите, добавят се виното, чесънът, черният пипер, пакетчето масло (разпределено равномерно на филийки), магданозът и джодженът нарязани на ситно.
Пече се в предварително загрята фурна. След като се запекат гъбите и дреболиите се прави заливка от жълтъците и киселото мляко. Когато заливката започне леко да хваща коричка, равномерно се разпределя настърганият кашкавал и фурната се изключва, колкото да се разтопи кашкавала.
Поднася се със зелена салата.
Коментари