IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
00:01 | 6 май 2018
Обновен: 17:40 | 10 юни 2025

Агнешки кюфтета

По материала работи: Слав Велев
Агнешки кюфтета

Продукти:
600 г кайма агнешка
1 глава лук настъргана
черен пипер на вкус
1 ч.л. кардамон сух
1 ч.л. кориандър сух
чили на вкус
1 с.л. магданоз нарязан на ситно
1 щипка индийско орехче
1 с.л. кимион

 

Приготвяне:
Всички продукти се смесват в купа и се месят в продължение на 10 минути или с кухненски робот за по-кратко време. След това каймата се оставя за около 1 час в хладилник. С мокри ръце се оформят кюфтета и се пържат в силно загрята мазнина. Поднасят се топли с желаната гарнитура.


Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (merudia.bg).

 

Коментари

Новини Варна