IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
00:01 | 6 май 2018
Обновен: 19:22 | 10 юни 2025

Агнешко с лук и картофи

По материала работи: Слав Велев
Агнешко с лук и картофи

Продукти:
2-2.5 кг агнешко
4-5 връзки пресен лук
100 г масло
сол
1 връзка магданоз
300 мл бяло вино
черен пипер
девисил
джоджен
2 кг пресни картофи
1 ч. чаша вода

 

Приготвяне:
Агнешкото се почиства и осолява. Правят се разрези, в които се слагат парченца масло. 

Останалото масло се слага под и около месото. Заливаме с бялото вино и водата. 

Прибавят се картофите, пресния лук и магданоз и всичко се разбърква добре. 

Подправяме с черен пипер, джоджен и девисил на вкус. Покрива се с фолио и се пече около 2-2.5 часа.

 

 

Коментари

Новини Варна