IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Живот
21:15 | 22 юни 2018
Обновен: 03:55 | 23 март 2024

5 храни за красива коса

Вижте кои са

По материала работи: Борис Проданов
5 храни за красива коса

Орехи

Те съдържат Омега-3 мастни киселини, които правят косата по-блестяща. Лекуват възпаления, сух скалп, и помагат за хидратацията на кожата на главата.

 


Стриди

Те са богати на антиоксиданти и цинк и затова възстановяват плътността на косата. Ако не сте фен на тези морски продукти, червеното месо също ще ви свърши работа, но стридите са по-ефикасни.

 


Ягоди

Витамин С ви е необходим, за да се поддържат добри нива на протеина, който се използва за създаването на нови космени фоликули. Купичка ягоди е диетичен десерт и ще ви снабди с необходимата дневна доза витамин С.

 


Яйца

Добър вариант са за закуска. Зареждат организма с биотин и протеин. Ако ги ядете често, бъдете сигурни, че тялото ви произвежда достатъчно кератин - протеин, който е основна съставна част на косата, кожата, ноктите и зъбите. Кератинът прави косата силна и здрава.

 


Бадеми

Една от най-честите и сериозни причини за косопад е стресът. Ако и вашата коса капе от напрежение и стрес, бадемите са добър вариант. Те са богати на магнезий, който сваля кръвното налягане, заздравява зъбите и костите и действа добре на сърцето.

teenproblem.net

Коментари

Новини Варна