Продукти:
1 кг пилешки гърди
2-3 скилидки чесън
3 супени лъжици царевично брашно
4 яйца
галета
сол
черен пипер
червен пипер
кориандър
Приготвяне:
Сварете пилешките гърди. Отцедете от водата и накъсайте месото на едри късове. Може и да го нарежете на желаната големина. Пресовайте чесъна. Втрийте го добре в месото. Смесете подправките. Оваляйте месото в тях. Потопете всяка пилешка хапка последователно първо в брашното, след това разбитите яйца, накрая в галетата. За още по-пухкави пилешки хапки топнете месото накрая още веднъж в яйцата. Пържете на маслена баня до зачервяване.
az-jenata.bg
Четете още: Бeлият трън е супербилка за черния дроб
Коментари