IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
19:06 | 15 юли 2018
Обновен: 08:44 | 2 април 2024

Храните, които предпазват от целулит

Цинкът е от съществено значение за еластичността и здравината на съединителната тъкан на тялото

По материала работи: Слав Велев
Храните, които предпазват от целулит

Обичате ли да хапвате тиквени семки? Ако сте любители на тази суперхрана, трябва да знаете, че те са богати на цинк, който е от съществено значение за еластичността и здравината на съединителната тъкан на тялото. Цинкът може да подпомогне „ремонта“ на клетките и забавянето на степента на разграждане на колаген.

 

Всички тези функции са ценни за намаляване на целулита. Голяма част от вероятността да имаме целулит е базирана на генетиката, но също така и начинът на живот определя дали и в каква степен ще го имаме.

 

Хубаво е, че има суперхрани, чиято консумация може да ни помогне по естествен начин да подобрим състоянието на кожата си. Кои са те, посочват от az-jenata.bg.

 

Сладки картофи

Един от хранителните елементи, който прави сладките картофи подходящи в борбата с целулит е високото им съдържание на витамин А. Той е приятел на кожата и също спомага за синтеза на колаген. Сладките картофи ще ви осигурят и магнезий, който ще благоприятства кръвообращението, както и механизмите за детоксикация на организма.

 

Хлорела

 

Хлорела са вид водорасли, които най-често ще откриете в биомагазините под формата на прах. Приемът на храни с високо съдържание на хлорофил, може да помогне за подобряване синтеза на колаген в кожата, като по този начин ще намалите целулита. Водораслите съдържат магнезий и цинк, които осигуряват допълнителна подкрепа срещу целулита. Освен тези предимства, консумацията им ще ви осигури протеини и витамин В12. Хлорела може да включите във вашите смути напитки.

 

Нар

 

Нарът е не само вкусен, но също така може да бъде ваш добър съюзник срещу целулита, благодарение на полифенол, съдържащ се в него, наречен елагична киселина, за който е доказано, че предотвратява разграждането на колагена. По този начин антиоксидантите на нара също помагат да се елиминират голяма част от свободните радикали, които могат да допринесат и за образуването на целулита. Нар може да добавяте към вашите салати, ястия, да го консумирате като сок

Слънчогледови семки

 

Слънчогледовите семки са другата суперхрана, която може да бъде вашето тайно оръжие в борбата с портокаловата кожа. Семките ще ви осигурят витамин B6, друг ключов хранителен елемент, който е важен, когато искате да намалите риска от появата на целулит.

Важно е да ги консумирате сурови или печени, но без да има добавени сол и други овкусители към тях. Солта задържа вода и също е причина за появата на целулит. Добавяйте слънчогледови семки към вашите здравословни закуски, ястия, салати, сосове, смутита и т. н.

 

Авокадо

 

Авокадото е суперхрана, богата на магнезий. Минералът е важен не само за здравето на нервната система, но спомага и за синтеза на колаген, който от своя страна е важен, когато искаме кожата ни да е гладка, млада и без целулит. Авокадото съдържа и есенциални мастни киселини, които също намаляват появата на целулита, стимулирайки растежа на здравата тъкан.

 

Още по темата:

Вълшебна комбинация от мед и сода помага срещу целулит


30-дневно предизвикателство срещу целулит

 

Коментари

Новини Варна