IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
16:45 | 21 юли 2018
Обновен: 00:05 | 22 април 2024

Обяснено: Защо футболистите си дупчат чорапите

"Модата" бе въведена преди две години от Гарет Бейл

По материала работи: Пламен Янков
Обяснено: Защо футболистите си дупчат чорапите

"Неймар е най-фаулираният играч на това Световно първенство, а ако не вярвате - погледнете дупките по чорапите му, които свидетелстват за острите влизания на противниковите бранители."

 

Десетки футболни коментатори по време на Мондиала се заблудиха за причината за дупките по чорапите на бразилеца, която няма нищо общо с грубостите на терена срещу него, отбелязват от webcafe.bg.

 

Неймар умишлено изрязва парчета от чорапите си, за да се намали напрежението, което оказват върху прасеца. Дупките го "освобождават" значително и предпазват от появата на крампи и схващания.

 

Първи английските медии обясниха причината за скъсаните чорапи, след като бранителят на "трите лъва" Дани Роуз също игра с дупки в калците.

 

"Модата" бе въведена преди две години от  Гарет Бейл.

 

В началото на март 2016-а уелският футболист се завърна в игра за Реал Мадрид в мач срещу Селта Виго. Тогава той игра с дупки и на двата чорапа точно в областта на прасеца.

 

Общо 6 бяха дотогава травмите му в тази област (само на "Бернабеу"), а последната от тях го бе извадила за 43 дни и потърси решение да се погрижи за слабото си място.

 

Изглежда, че от дупченето на чорапите наистина има смисъл. На нас може и да ни се струва абсурдно, но в големия спорт са важни и най-малките детайли.

 

Вземете за пример алпинистите, които преди труден преход си свалят дори етикетите на дрехите...

Коментари

Новини Варна