IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
11:11 | 23 юли 2018
Обновен: 06:08 | 17 април 2024

Как да се преборим с тъмните кръгове под очите?

Полезни и ефективни съвети

По материала работи: Борис Проданов
Как да се преборим с тъмните кръгове под очите?

Твърде малко сън? Алергия? Вредни навици? Каквото и да е причината, тези трикове могат да ни помогнат да се справим с подпухналите очи и тъмните кръгове под тях. Има много видове скъпи козметични процедури за кожата около очите, но малко от тях си заслужават.


Ако не искаме да харчим огромни суми за такива интервенции, ето други варианти:


1. Студен компрес
Той намалява отока, което може да бъде спасение за подпухнали очи. Плюс това, студеният компрес върху очите е има и подмладяващ ефект и действа почти толкова добре, колкото кафето, за разсънване. Можем да използваме лед, увит в мека кърпа, охладена маска за очи, опаковка със замразени зеленчуци и други подобни средства.


2. Чай от лайка

Това естествено средство си е класика. Лайката има противовъзпалителни и антибактериални свойства и поставянето на охладени пакетчета такъв чай върху очите има същите ползи като студения компрес.

 

3. Нарязани кръгчета от краставица
Има ли снимка на жена в спа центъра без краставици върху нейните (вече) перфектни очи? Ефектът на краставиците не е само заради ролята на студен компрес, който играят, но е възможно антиоксидантите, които съдържат. За тях се твърди, че намаляват дразненето.


4. Масаж
Временното подпухване на очите често е причинено от натрупване на лимфна течност. В този случай се препоръчва масаж на очите. Това трябва да става с леки кръгови движения около тях, без силен натиск.


5. Промяна на хранителните навици
Консумацията солени храни, употребата на алкохол и цигари, влияят негативно на този вид проблеми с очите. Затова, ако намалим или спрем тези вредни навици и заедно с това спортуваме и спим повече, както и увеличим консумацията на вода, очите ни няма да изглеждат толкова уморени и ще се преборим до голяма степен с подпухналостта и тъмните кръгове под очите. Освен това, всичко това ще окаже цялостно подобрение на здравето.


6. Резенчета от суров картоф
Действието им е подобно на това на краставицата. Нямат приятния аромат на краставицата, но специалистите твърдят, че са страхотно средство срещу подпухналост и минимализират тъмните кръгове. Добре е, преди да ги поставим върху очите си, да охладим резенчетата в хладилника или студена вода. Препоръчително да стоят върху очите 15-20 минути.


puls.bg

Коментари

Новини Варна