IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
10:45 | 16 август 2018
Обновен: 05:47 | 23 март 2024

Семейството на Михаел Шумахер се мести в Майорка в търсене на чудо

Полицейските сили също вече са информирани за предстоящото пристигане на известния пациент

По материала работи: Слав Велев
Семейството на Михаел Шумахер се мести в Майорка в търсене на чудо

Близо пет години след тежкия инцидент по време на ски ваканция в курорта Мерибел Михаел Шумахер ще напусне Швейцария. Семейството му е решило да го премести във вила в Испания. Това съобщава швейцарското списание "L'Illustré" в изданието си от сряда.

 

Бившият германски шампион във Формула 1, който сега е в кома, ще бъде преместен от имота си в Глан, кантон Вод, на югозапад от остров Майорка, на около 20 минути път с кола от Палма, в охранявания квартал Лас Брисас.

 

Тук съпругата му Корина закупи огромен имот за над 30 млн. евро, който преди това принадлежеше на милиардера Флорентино Перес, президент на Реал Мадрид. "Един истински "бункер", далеч от погледите", описва имота швейцарското списание.

 

"Мога официално да потвърдя, че Михаел Шумахер ще дойде да се установи в нашия град и всичко е наред тук, за да го посрещнем", разкрива кметът на селото Катиа Руукар пред пратеник на изданието. "Доколкото знам, нещата се организират, трябва да се наеме още медицински персонал и също така, предполагам, правят някои промени, за да го посрещнат при най-добри условия", допълва тя.

 

Полицейските сили също вече са информирани за предстоящото пристигане на известния пациент.

 

До инцидента през декември 2013 г., след който остана затворен в огромния си имот на брега на Женевското езеро, Михаел Шумахер редовно посещаваше Балеарския архипелаг, понякога отсядаше във вилата на мениджър си Вили Вебер. Неговият брат Ралф Шумахер също харесва мястото.

 

Преди няколко месеца германско списание твърдеше, че семейството на Шумахер мисли за прехвърлянето на Михаел в специализирана клиника в САЩ.

 

В крайна сметка обаче дестинацията се оказва Испания, посочва швейцарското издание. Тази позната и стимулираща среда, където някога е изживял щастливи дни, в климат, на който винаги се е радвал, това може да бъде част от някаква форма на терапия, съобщава още списанието.

 

 

На 3 януари догодина Михаел Шумахер ще отбележи 50-ия си рожден ден. А съпругата му Корина все още вярва и очаква чудото да се случи.

 

 

Михаел Шумахер е считан за един от най-великите пилоти в историята на Формула 1, спечели две титли с отбора на Бенетон, преди да стане шампион в пет поредни сезона с Ферари между 2000 и 2004 г. Неговите постижения от 7 титли, 91 спечелени състезания, 77 най-бързи обиколки и 13 победи в рамките на един сезон остават рекордни и до днес.

 

В края на декември 2013 г., докато е на ски във френския курорт Мерибел, Шумахер падна и удари главата си в камък. При инцидента пилотът изпадна в кома. От септември 2014 г. семейството се изолира във вилата си на брега на Женевското езеро. Близките на пилота отказват да коментират състоянието му и апелират да не бъдат обезпокоявани.

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна