IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
20:37 | 19 август 2018
Обновен: 00:04 | 15 април 2024

Разнообразно хранене? Ще надебелеете

Хората, които ядат повече храни наведнъж, по-трудно се засищат

По материала работи: Юлиян Атанасов
Разнообразно хранене? Ще надебелеете

Американски учени установиха, че разнообразното хранене предразполага към поемане на повече калории. Хората, които ядат повече храни наведнъж, по-трудно се засищат и не осъзнават колко поглъщат в действително, съобщи „Дейли мейл“.Стремежът към разнообразие може да доведе и до консумиране на нездравословни храни като бисквити или газирани напитки с убеждението, че в умерено количество те не са толкова вредни. Учените от университета на Тексас установиха по-голяма честота на затлъстяване сред хората, които се хранят разнообразно.

 

За изследването си учените са анализирали статии на тема разнообразно хранене, публикувани от 2000 до 2017 г. Според тях основен проблем е формулировката на разнообразно хранене. За някои хора това са храни от различни групи, а за други – равни калории от различните групи. Американските учени препоръчват разнообразието да се постига с различни плодове, зеленчуци и зърнени култури и да се избягва капанът на „всичко в умерено количество“.

 

agrozona.bg

 

 

Четете още: Силен трус удари индонезийския остров Ломбок

 

Коментари

Новини Варна