Сълзици с течен шоколад

Време на приготвяне: 40 мин Порции: 15-20

Сълзици с течен шоколад

Продукти:

1 охладено бутер тесто

течен шоколад

1 жълтък

Приготвяне:

Върху набрашнен плот сложете охладеното тесто. Поръсете съвсем малко брашно върху него и леко го разстелете с точилка. Важно е да работите по-бързо с тестото, докато все още е добре охладено. Намажете го с течен шоколад от край до край.

 

Започнете да завивате двата му края, така че да са равни, когато се съберат. С помощта на остър нож, нарежете рулото, което се е получило, на парчета с дебелина около 2 см. Подредете ги в тава върху хартия за печене и ги намажете с малко разбит жълтък. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: Любовен хороскоп за 3 - 9 септември 2018

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата