Здравословни проблеми, за които тялото се опитва да ви подскаже
Напуканите устни не са безобидни
Публикувана: 17 Sep 2018 | 19:21

Знаете ли, че напуканите устни не се дължат само на летните жеги или студените зимни условия?Това състояние може да подсказва за дехидратация или алергия към храни, козметика, продукти за дентална грижа. Тялото винаги ни дава сигнали, когато някой процес не протича правилно. Вижте няколко случая, които не бива да подминавате.

 

Подуване на краката

 

Отокът на краката не е необичаен. Обикновено се наблюдава по време на бременност, при продължително седене, стоене, нездравословно хранене. Ако все пак няма очевидна причина за подуването на краката в областта на глезените, може би е добре да се консултирате със специалист. Възможно е налице да бъде сърдечен проблем, при който е нарушена циркулацията на кръвта и се задържат излишни течности.

 

Потене с неприятна миризма

 

Потта и миризмата на тялото ви могат да ви дадат много информация за вашето общо здраве. Например, ако имате дисбаланс на кръвната захар, потта ви може да мирише на ацетон.Повечето страдащи от диабет могат да излъчват сладка миризма. Ако усещате, че потта ви мирише на амоняк, възможно е да имате проблеми с черния дроб или бъбреците.

 

Оредяване на веждите

 

Всяка дама иска да има плътни и красиви вежди. Ако забележите вашите да оредяват, това може да подсказва за проблем с щитовидната жлеза.

 

Нежелано окосмяване

 

Една от най-често срещаните причини за появата на нежелано окосмяване е синдром на поликистозните яйчници. Това състояние се характеризира с различни метаболитни проблеми и хормонален дисбаланс. Прекомерният растеж на косъмчета обикновено се дължи на това, че тялото ви произвежда твърде много мъжки хормони. Нежеланото окосмяване може да се появи по лицето, гърба, коремчето.

Тъмни петна по кожата

 

Тъмните петна по кожата невинаги се дължат на пигментация след слънце или от триене на дрехи, предимно в тъмни багри. Тези петна могат да сигнализират за лекарствена реакция, ако приемате някакви медикаменти или за преддиабет.

 

Подпухнали очи

 

Наличието на подпухналост и леко подуване под очите често се дължи на липсата на сън и на повече стрес. Подпухналостта може да се дължи и на хормонални промени и прием на солени храни. Според специалисти, чувствителността към определени храни също може да е причина за появата на това неразположение.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Формулата на щастието: 7-те положителни навика!

 

Коментари ( 0 )