IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
15:19 | 19 септември 2018
Обновен: 19:04 | 19 април 2024

Бърт и Ърни от "Улица Сезам" – гей двойка!?

Изненадващото признание дойде от сценаристите

По материала работи: Слав Велев
Бърт и Ърни от "Улица Сезам" – гей двойка!?

Героите от "Улица Сезам", Бърт и Ърни, всъщност са гейове. Това сподели сценариста на предаването, Марк Салцман, в интервю за "Queerty".

 

Оригиналната му идея, когато е писал сценария, е била двамата съквартиранти да са хомосексуална двойка. Авторът дори споделя, че връзката им е била базирана на неговата собствена връзка с режисьора Арнолд Гласман.

 

Салцман разкри, че двамата с режисьора живеели заедно в този период. Гласман обаче почина през 2003 г.

 

"Нямах никакъв друг начин да контекстуализирам. Не знаех по какъв друг начин да пиша за тях, освен като за любовна двойка", казва сценариста.

 

Той дори си спомня как ученичка е питала майка си дали двамата герои са гей двойка, но такива въпроси тогава са се заобикаляли и хората само са се подсмихвали.

 

Спекулацията, че Бърт и Ърни са гейове започва още веднага, когато героите са представени на екран - преди 49 години. След като еднополовите бракове бяха легализирани в Ню Йорк (2011 г.), се появява петиция, която опитва да убеди "Улица Сезам" да бъде сключен брак между Бърт и Ърни.

 

Dnes.bg

 

Четете още:  

 

 

 

Коментари

Новини Варна