IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
16:52 | 24 септември 2018
Обновен: 13:43 | 27 март 2024

5 интериорни съвета за по-релаксиращ дом

Как да направим жилището по-отпускащо и антистресово

По материала работи: Слав Велев
5 интериорни съвета за по-релаксиращ дом

Нашият дом трябва да е нашата крепост, но това невинаги е така. Често не си даваме сметка колко важно е обзавеждането, подредбата, цветовете, които избираме за дома си. Те могат да се окажат както вредни за емоционалното ни състояние и предизвикващи повече стрес, така и релаксиращи и освобождаващи от ежедневното напрежение.Ако искате домът ви да е от втория тип трябва да знаете как да го обзаведете. Последвайте няколко полезни интериорни съвета, които помагат да направите дома си антистресов и по-релаксиращ.

 

1. Използвайте успокояващи цветове.

 

Опитайте се да се придържате към натуралните цветове в природата – зелено, синьо, бежово, сиво, бяло, кафяво, оранжево. Това са все земни нюанси, присъстващи навсякъде около нас. Ето защо, щом природата ни е създала и развила сред тях, те могат да ни помогнат да намалим стреса и напрежението в ежедневието.

 

2. Добавете растения.

 

Живите растения винаги помагат в премахването на стреса и превръщането на дома в по-уютно и приятно място. Освен че те са природни филтри за пречистване на въздуха, растенията и тяхната зеленина разведряват обстановката и ни помагат да се отпуснем вкъщи след дълъг уморителен ден.

 

3. Създайте зона в дома без техника.

 

В съвременния свят е трудно да се откъснем напълно от техниката и нейните примамливи блага. Целите ни домове са изпълнени с различни джаджи, от които не можем да се откъснем. Но въпреки това е препоръчително да обзаведете едно кътче от дома си, освободено от технологии. Това ще ви помогне да намалите стреса, да си починете по-добре вкъщи и да отделите повече време на близките си.

4. Подредете хаоса.

 

Разхвърляните мебели, дрехи, предмети и пособия вкъщи допринасят за повишаване на стреса в организма. Въведете ред в дома си и ще усетите разликата, когато се приберете вкъщи и ви е подредено.

 

5. Създайте нещо с ръцете си.

 

Усещането вкъщи винаги е по-интимно и приятно, когато сте изработили нещо ръчно без значение дали ще е украшение, декорация от плат или мебел. Превърнете дома си в специално място, за което са допринесли ръцете ви, не само парите, с които сте купили всичко в него.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Силни думи, с които да промените съдбата си

 

Коментари

Новини Варна