IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
19:00 | 24 септември 2018
Обновен: 08:23 | 17 април 2024

Кивито спира образуването на кръвни съсиреци

Препоръката е да се консумира подобно на ябълките

По материала работи: Ставри Таргов
Кивито спира образуването на кръвни съсиреци

Полезни вещества в кивито предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, твърдят изследователи от Университета в Осло. Нутриенти в екзотичния плод имат свойството да разширяват кръвоносните съдове, което позволява нормалния кръвопоток.

 

Консумацията само на 2 - 3 кивита дневно може да намали риска от образуване на тромби и нивото на триглицериди, фактори за развитие на сърдечно-съдови заболявания и инсулт.

 

 

Кивито е полезно и за зрителния апарат. Съдържанието на лутеин, естествен каротиноид, предпазва зрението и помага за абсорбирането на вредната ултравиолетова светлина, като предотвратява дегенерация на макулата на окото.

 

За съжаление учените все още не са открили точната съставка в кивито, която възпрепятства образуването на кръвни съсиреци, но са убедени, че се намира в кората му.

 

За да не се губят част от полезните му съставки, медиците препоръчват кивито да се консумира подобно на ябълките - с коричката.
 

Puls.bg

 

Коментари

Новини Варна