IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
12:40 | 26 септември 2018
Обновен: 07:01 | 10 април 2024

Осъдиха актьора Бил Козби за сексуално насилие

Чакат го от 3 до 10 години затвор

По материала работи: Пламен Янков
Осъдиха актьора Бил Козби за сексуално насилие

Осъдиха американския комедиен актьор Бил Козби за сексуално насилие. Той ще трябва да лежи от 3 до 10 години в затвора заради това, че е дрогирал и насилил сексуално жена през 2004 г., съобщава ДПА, цитирана от tialoto.bg.

 

„Никой не е над закона и никой не трябва да получава различно отношение в зависимост от това къде живее, кой е, или заради богатство, известност или дори филантропия. Извършването на сексуално насилие с дрогиране има тежка цена и тази цена е свободата ви“. Това коментира съдия Стивън О'Нийл по време на делото в град Нористаун, щата Пенсилвания.

 

Козби ще трябва да изтърпи поне три години зад решетките преди да подаде молба за предсрочно освобождаване. Обвинението му наложи и глоба от 25 000 долара. Освен това му лепна етикета „брутален сексуален хищник“, което означава, че след като излезе на свобода, в който и квартал да се установи, неговите жители ще бъдат предупреждавани, че е опасен насилник.


Актьорът ще има специален надзорник и трябва да премине през множество психологически изследвания в затвора.

 

Бил Козби, който стана популярен със ситкома „Шоуто на Козби“, носеше прозвището „американски татко“. Той е една от известните личности, борещи се за правата на чернокожите американци. Неговата присъда е първата от създаването на движението #MeToo.

Коментари

Новини Варна