IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
14:42 | 6 октомври 2018
Обновен: 00:44 | 28 март 2024

„С партньора ми правихме секс всяка сутрин и ето какво се случи“

Равносметката през тази една седмица

По материала работи: Пламен Янков
„С партньора ми правихме секс всяка сутрин и ето какво се случи“

Добре, ще го кажа направо – сексът е едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат като възрастен. Да, тревожим се за неприятни неща като плащане на сметки, отговорности, пенсионни осигуровки за в бъдеще, но също така имаме възможността да изпитваме и страхотни оргазми.

 

С моя партньор винаги сме обичали да правим секс. Когато започнахме да се срещаме преди 6 години, не можехме да се наситим един на друг, особено в спалнята. Отначало имахме връзка от разстояние. Това продължи през първите 16 месеца, така че когато се виждахме на живо трябваше да извлечем максимума от изгубеното време.

 

След като се преместихме да живеем заедно, всичко продължи както преди. По-голямата част от дните ни започваха и завършваха в компанията на другия. Но с времето започнахме да правим секс все по-рядко, особено сутрин.

 

И нека го кажа – мразя афоризма „фазата на медения месец свърши“. Онова, което всъщност се случи, както знаете, е истинският живот. Всеки от нас имаше своята кариера, отговорности и много често бяхме твърде изморени, за да ни се прави секс. Това не означава, че вълнението беше отшумяло.

 

Всъщност, колкото по-дълбока ставаше нашата връзка, толкова по-привързана ставах към него. Правехме си секс срещи вечер от време на време, но осъзнах, че сутрешната ни интимна рутина на практика е изчезнала. Всеки от нас предпочиташе да поспи няколко минути повече преди да стане за работа.

 

Така че решихме да сключим договор – да правим секс всяка сутрин в продължение на една седмица и да видим как това ще се отрази на нас и на връзката ни.

 

И така започнахме да ставаме в 6 часа сутринта без никакви извинения, без отлагане на алармата.

 

Констатация номер едно: сутрешният секс е невероятно енергизиращ. Като човек, който в никакъв случай не обича да става рано и който предпочита не само да поспи още няколко минути, но и да посегне първо към кафето преди каквото и да било друго, трябва да кажа, че тези 20 минути, които отделяхме за секс, направо ни изстрелваха от леглото.

 

Осъзнахме, че това е най-добрият начин да започнем деня си с усмивка. Сърдечният ми ритъм всяка сутрин беше сравним с този при сутрешна гимнастика (но много по-забавен, отколкото 50 скока от място, просто казвам). Постоянно се чувствах по-концентрирана и активна, както и той. Заключението ми беше, че ако не сте ранобудни като мен, зарежете кафето, правете повече секс!

 

Партньорът ми и аз започвахме деня си със страхотно настроение. Даже открих, че бяхме много по-игриви един с друг, когато правехме секс сутрин, отколкото вечер. Чувствахме се както когато стартирахме връзката си в самото начало.

 

През повечето дни взимахме душ заедно след това и продължавахме да се целуваме и флиртуваме, докато не дойдеше време да тръгнем за работа.

 

Тук науката ме подкрепя. Изследване показва, че сексът предизвиква освобождаване на окситоцин (хормонът на щастието), биохимикал, който ни кара да се чувстваме щастливи и близки с партньора си. Та след като вземехме здравословната си доза „химикали“ рано сутрин, ние започвахме всеки свой ден някак от по-високо стъпало.


Но, тук вмятам пълно признание, това не означаваше, че сутрешната ни любовна игра магически изтриваше всичките ни проблеми и неразбирателства. Продължаваше да има моменти през тази седмица, в които единият от нас беше в лошо настроение. Живеем заедно, хора сме. Понякога се препъвахме напред-назад. Но и двамата признахме, че като станахме по-интимни рано сутрин се чувствахме по-свързани помежду си през целия ден.

 

Ще призная, имаше два дни през тази седмица, в които бях наистина изкушена да поспя още мъничко вместо да взема освежаващата доза секс. По-специално става дума за една сутрин след една много дълга вечер (проклети маргарити!), в която наистина имах нужда от допълнителни 20 минути сън, които звучаха много апетитно.

 

Въпреки това и в двете сутрини правихме секс и се чувствах много щастлива. Мислех си „защо изобщо бих предпочела съня пред това?“

 

„Хайде да правим това завинаги всяка сутрин“ си казахме накрая и се смяхме много. На осмия ден ударихме бутона на алармата. Но на деветия? Пак бяхме в играта.

 

Статията е публикувана в popsugar.co.uk; автор Аманда Маккой/az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна