IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
15:30 | 16 октомври 2018
Обновен: 00:49 | 21 април 2024

6 българки забременели след ползване на тоалетна хартия

Възможно ли е да се случи? И „цакат“ ли ни с „горещите новини“

По материала работи: manager
6 българки забременели след ползване на тоалетна хартия

Според публикация в онлайн медия това чудо се е случило в България и то не на една и две, а на цели шест дами, които ползвали една и съща марка тоалетна хартия... Като изключим варианта, че подобни "факти" са удобно оправдание в нелогични ситуации, преди да ги приемем "на юнашко доверие" е хубаво и малко да се информираме.

 

Примерно по темата: "Колко време живеят сперматозоидите?". За информация на всички, които са повярвали на подобна "новина", както и на създателите й, за да оцелеят сперматозоидите във "външна среда" се нуждаят от топла и влажна среда, в противен случай те бързо ще загинат – за около 20 минути.

 

Продължителността на живот на сперматозоидите във водна среда зависи от редица фактори и варира от секунди до часове. В гореща вода или при наличие на химикали в нея сперматозоидите умират незабавно. Ако обаче водата е чиста и температурата й е близка до телесната, те могат да живеят по-дълго.

 

 

 

Трябва да имаме предвид и технологията на производството на тоалетната хартия. Основата за производството на този продукт е отпадъчна хартия. Тя се рециклира, преминава през специална термична обработка, навива се на големи барабани, след което следва щамповане, рязане, пакетиране и т.н. Целият този процес е напълно автоматизиран и изключва случайното попадане на сперматозоиди върху продукта. Но дори и да приемем, че подобно нещо се е случило, то просто е невъзможно "малките разбойници" да оцелеят във "враждебната среда" на обработката на продукта.

 

Та отново да се върнем на темата. Просто е нужно да "внимаваме" какви новини четем и на какво вярваме.

 

Маня Петрова

Коментари

Новини Варна