IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
13:25 | 16 октомври 2018
Обновен: 03:58 | 11 април 2024

Мис Бразилия за Варна и България: Хилядолетна култура и прекрасна кухня – впечатляващо

Барбара Виторели разказва за визитата си у нас в интервю за тв „Черно море“

По материала работи: Слав Велев
Мис Бразилия за Варна и България: Хилядолетна култура и прекрасна кухня – впечатляващо

Мис Бразилия Барбара Виторели е на официално посещение в България. Повод за визитата на красавицата е желанието й да се запознае с модния бизнес у нас и е тук по покана на тв водещата Гери Дончева. Тя е учител по професия, на 25 г. е, владее отлично и преподава английски, испански, португалски и литература. Смятана е за една от най-красивите и знойни бразилки и не случайно е носител и на короната за красота в родната си страна. Имала е няколко месеца благотворителни акции в Камбоджа. Родена е в Аржентина, но е бразилка. Има магистратура по лингвистика. В обиколката ѝ беше включена и Варна.

 

„За първи път съм в България, във Варна – сподели красавицата пред микрофона на тв „Черно море“. Морето ви е невероятно. България е очарователна страна и има много богата история. Вече посетихме много градове. Бях на Плевенската панорама, в сиропиталище в Стара Загора и в прекрасния исторически град Велико Търново.

 

Хората са много дружелюбни и ми напомнят за моите сънародници в Бразилия – топли и отворени.

 

Впечатленията ми са прекрасни. Титлата ми дава невероятни възможности – една година имам шанса да пътувам в различни държави и континенти, защото съм посланик на платформата Miss Global. Тя дава глас на жените, промотира образованието, околната среда и приемането на различните култури. Преживяването е невероятно – да видиш толкова много държави и култури.

 

Голяма почитателка съм на историята. Имате хилядолетна култура, което е много впечатляващо. Другото е вашата кухня, много ми харесва. На практика всичко, което съм опитвала до момента ми харесва. Например – мусака и таратор. Голяма почитателка съм на цветята и

 

когато разбрах, че България произвежда почти 80% от розовото масло, което хората използват по цял свят, бях много впечатлена.

 

В Бразилия много държим на естетиката и на хубавото тяло. Аз самата нямам пластична операция. Като модел и кралица на красотата, има голямо напрежение и очакване да се спазва перфектния стандарт за красота. Когато спечелих титлата Мис Бразилия миналата година, ми предложиха да си направя някои подобрения. Дори имах спонсори за операциите и щяха да са безплатни. Още преди конкурса имах подобни предложения и никога не съм приемала. Аз харесвам тялото си и бих направила промени само ако има защо.

 

В Бразилия много момичета започват да се оперират едва на 16 години, което е безумие.

 

Прекалено рано е. Посланието, което искам да отправя към другите момичета е да не се подлъгват да спазват комерсиалните стандарти за красота. Обичайте се каквито сте. Бъдете щастливи с формите на тялото си и се опитвайте да откриете красотата в естествените неща и тогава, ако смятате, че трябва да промените нещо, го направете. Но само защото го искате.

 

Любимият ми футболист е една от нашите легенди – Пеле. Той е герой в Бразилия и е вдъхновение за мнозина, защото е израснал в скромно семейство. Една от новите ни звезди е Неймар.

 

Където и да отида, когато кажа, че съм от Бразилия, едно от първите неща, които ми казват е „О, Неймар!“.

 

Хубаво е, че има спортисти като него, които рекламират нашата страна и култура по света“ – допълни знойната хубавица.

 

Miss Global се срещна с варненските гордости – Мис България 2016 Габриела Кирова и с Мис Варна 2018 Михаела Йорданова. Бразилката даде ценни съвети на двете ни момичета за бъдещите им изяви. „Една кралица на красотата трябва да притежава набор от качества. Трябва да предложите на хората повече от красотата си, а именно добър характер и ценности. Където и да отидете, хората ще ви гледат, а младите ще ви считат за вдъхновение. Така, че им предайте своите послания с вашето поведение и мисли. Когато имате възможността да говорите, кажете нещо значимо, което хората ще могат да ползват във всекидневието си. Постарайте се да имате положителен ефект върху хората и не забравяйте, че да сте Кралица на красотата е голяма отговорност и сте в постоянен контакт с хората. Обичайте ги! Обичайте пътуванията, предавайте добри послания“ – посъветва ги още Барбара Виторели.

Александър Йорданов

Вижте още във видеото:

 

Ученици подариха почивка на чистачка от училището

Тяло на показ: Дръзката Камелия приковава погледите на 47

Руски град назначи шеф на котките

Коментари

Новини Варна