IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
15:30 | 4 ноември 2018
Обновен: 10:20 | 20 април 2024

Кафето: Бързо приготвено, бързо изпито – полезно!

Според учени то спомага за регенерацията на клетки

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: az-jenata

Учени от университета Томас Джеферсън във Филаделфия установиха, че е добре да се пие често кафе. Консумацията му насища с кислород клетките в организма и допринася за регенерацията им, но за целта варенето му трябва да се извършва по определен начин, съобщи Юрик алърт.

 

Било констатирано, че за да е с идеално ниво на киселинност, кафето трябва да се приготвя бързо - смлените кафеени зърна да се залеят с вряла вода и напитката да се изпие за 5-10 минути. 

 

Кафето насища кръвта с антиоксиданти, които заедно с витамините и микроелементите от кафеените зърна могат да намалят възпаленията на тъканите и да нормализират функционирането на сърдечносъдовата система.

 

Тези заключения потвърждават резултатите от предишни изследвания, които показаха, че кафето помага на организма да се бори с депресията и стреса, извършва профилактика и "почиства" раковите клетки в организма. Напитката притежава и благотворен ефект върху един от най-важните органи - сърцето.

 

Dnes.bg 

 

Четете още 

Коментари

Новини Варна