Бързо и лесно сваляме килограми с джинджифилов чай (РЕЦЕПТА)
Не са ви необходими скъпи препарати. Този вълшебен чай можете да си приготвите и сами, а може да се комбинира и с диетично или режимно хранене
Публикувана: 7 Nov 2018 | 15:47

Пресният джинджифил има остър парлив вкус с аромат на лимон. В пресен, или изсушен и стрит на прах вид се използва в кулинарията като подправка, а ползите му за здравето му отреждат водещо място сред познатите ни храни. 

 

Защо джинджифиловият чай се препоръчва за отслабване? Според тибетците, джинджифилът принадлежи към горещите продукти, които загряват, стимулират кръвообращението, ускоряват обмяната на веществата.

 

Традиционната медицина би казала, че джинджифиловият чай за отслабване работи благодарение на етеричните масла, които се съдържат в подправката – активните вещества в тях усилват процеса на обмяна на веществата в организма.

 

В допълнение на казаното до тук, трябва да се отбележи, че джинджифилът помага на кожата да остане млада по-дълго.


Ето и две рецепти за джинджифилов чай за отслабване:

 

1. Това е най-лесната рецепта за чай за отслабване – сложете в термос тънко нарязан корен от джинджифил, залейте го с гореща вода и пийте през деня (по всяко време, ако сте на диета, или половин час преди хранене, ако се храните нормално).

 

2. Този вариант на джинджифилов чай за отслабване се препоръчва за тези, които трябва да свалят много килограми. Съставките тук са джинджифил, скилидки чесън и вода в съотношение: 1 част джинджифил, 1 част чесън и 20 части вода. Нарязаните джинджифил и чесън се заливат с гореща вода и се оставят да престоят четвърт час. След това чаят се пие през целия ден.

 

И още няколко важни момента касаещи джинджифиловият чай за отслабване: 


– можете да използвате джинджифил не само по време на диета, а постоянно, като го запарвате със зелен или черен чай;


– след като запарите чая за отслабване, задължително трябва да го прецедите, защото в противен случай съставът му ще бъде твърде наситен;


– не пийте джинджифиловия чай вечер, защото той действа и ободряващо;


– когато приготвяте чай за отслабване, режете джинджифила на тънки листчета, например с картофобелачка;


– за 2 литра вода ви е достатъчно парче джинджифил с големината на слива.

 

Важно:

 

Джинджифилът е с високо съдържание на калий и манган, магнезий, калций, фосфор, желязо и натрий и освен че топи мазнините в организма.

 

Джинджифилът е естествен антиоксидант и антисептик.

 

Помага при киселини в стомаха. Използва се и за профилактика на язви на стомаха. 

 

Лекува кашлица, простуда и грип.

 

Бори се с депресията.

 

Силно средство в борбата срещу рака.

 

Използва се при възпаления от различен произход, в т.ч. и при ревматоиден артрит.

 

Облекчава симптомите на сутрешно гадене и повръщане по време на бременността.

 

Намалява нивата на лошия холестерол в кръвта.

 

Има силна възстановителна функция - след травми, операции, заболявания. 

Коментари ( 0 )