IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
16:24 | 11 ноември 2018
Обновен: 18:42 | 17 април 2024

Бира за здрава, мека и блестяща коса

Бирата е богата на протеини, които възстановяват и предпазват косата

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Portalb

Бирата е богата на протеини, които възстановяват и предпазват косата, особено ако е третирана с топлинна обработка, химически бои и стилизиране. Голямо предимство на бирата е, че тя възвръща естествената влага на косата, укрепва я и я прави копринено мека на допир. След измиването с шампоан, може да се нанесе бира в корените, като главата се масажира за няколко минути. Не е необходимо измиване с вода след нанасяне на бирата. За постигане на къдрава коса се използва безалкохолна и тъмна бира.


Бирата дори се намира в някои шампоани и кондиционери, тъй като тя подхранва повредената коса и съживява обема ѝ. Причината е в хмела и малца, който съдържа силициев диоксид, спомагащ за укрепването на космените фоликули. Напитката съдържа също аминокиселини, фосфор, мед, магнезий, калий, желязо и витамин В. 


Ако косата е изтъняла и с нацъфтели краища, бирата е идеално решение. Витамините и минералите, които се съдържат в нея, помагат за подобряване на кръвообращението, като се насърчава растежа на косата. Съдържанието ѝ на мед, силиций, магнезий и желязо стимулират по-бързото израстване на косъма, като същевременно помагат при косопад. В резултат се запечатват фотикулите и косата става бляскава, гладка и с обем, а косъмът дебел и плътен. 

 

Нанасянето на бира върху косата, помага и за балансиране на pH баланса, като се предотвратява омазняването на косъма и корените. В допълнение бирата премахва натрупаните масла от косата при редовна и продължителна употреба. Тя също ѝ придава блясък благодарение на естествените захари и витамините в нея, които допълнително правят косата лъскава.

 

Трябва да се има предвид, че бирата може да се нанася най-много по веднъж седмично, тъй като прекаленото ѝ използване, може да доведе до обратен резултат и да се предизвика пърхот и сухота на скалпа. Затова към маските за коса с бира се препоръчва добавянето на малко вода, зехтин и мед или масло от жожоба.
 

 Puls.bg 

 

Шоколад, чай и кафе за по-дълъг живот

Коментари

Новини Варна