IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
10:25 | 12 ноември 2018
Обновен: 08:32 | 26 март 2024

Паста с пилешко, пармезан и моцарела

Време на приготвяне: 40 мин Порции: 2

По материала работи: Слав Велев
Паста с пилешко, пармезан и моцарела

Продукти:

300 г пилешки гърди

100 мл бяло вино

10-12 чери доматки

300 г къса паста

100 г моцарела

100 г пармезан

сол, черен пипер на вкус

250 мл течна сметана

2 скилидки чесън

 

Приготвяне:

В добре загрят тиган с малко мазнина сложете предварително овкусените със сол и черен пипер пилешки гърди. Запържете ги добре от двете страни, след което ги отделете в чиния. В същия тиган прибавете виното, нарязаните наполовина чери доматки, чесъна. След като доматките поомекнат може да сложите сметаната и настърганите сирена. Когато се разтопят, прибавете предварително сварената и отцедена паста, нарязаните на малки парчета пилешки гърди и завършете с още малко черен пипер.

 

az-jenata.bg

Четете още: Шоколад, чай и кафе за по-дълъг живот

Коментари

Новини Варна