IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
21:41 | 13 ноември 2018
Обновен: 17:46 | 17 април 2024

В Ирландия разследват… НЛО, видяно от пилот

Свързал се с контрола на въздушния трафик с необичаен въпрос към диспечерите: „Военните правят ли учения тук горе в момента?”

По материала работи: Пламен Янков
В Ирландия разследват… НЛО, видяно от пилот

9 ноември, 6:47 ч. местно време. В този момент, пилотът на полета на „Бритиш Еъруейс” от канадския град Монреал до летище Хийтроу в Лондон се свързва с контрола на въздушния трафик в района на Ирландия с необичаен въпрос към диспечерите: „Военните правят ли учения тук горе в момента?”.

 

Следва уточнение, че пилотът на полета е забелязал необичайни неща във въздуха, водещи към мисълта за НЛО, съобщава bTV.

 

Това потвърждават и другите пилоти от екипажа: „Движеше се толкова бързо. (…) Много ярка светлина се появи от лявата страна на самолета преди рязко да завие в посока север (…) Ярка светлина с много висока скорост. Не мисля, че е светлинно замърсяване, и просто се чудя какво може да бъде (…) НЛО или множество от други обекти, следващи една и съща траектория, много ярки”.

 

Подобни свидетелства идват и от поне още два самолета, съобщава Би Би Си. Британската обществена телевизия цитира астроном, според когото вероятно летците са видели влизането в атмосферата на малки парчета прах, които се движат с голяма скорост и буквално светят заради триенето.

 

Междувременно, международната агенция за авиационни събития издаде доклад по случая, а Ирландския авиационен орган, потвърди необичайната въздушна дейност, като уточни, че разглежда случая като поверителен.

 

Говорител на въздушния контрол в Шанън заяви, че няма да е уместно те да коментират видяното от пилота, докато разследването на Ирландския авиационен орган продължава.

Коментари

Новини Варна