IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
12:06 | 8 януари 2014
Обновен: 18:36 | 25 април 2024

Влак премаза дете край Провадия (Обновена)

Влак премаза дете край Провадия (Обновена)

По материала работи: Златина Добрева
Прегазените от влак майка и син били обявени за издирване

На 1,5 км от мястото откриха трупа на майка му
Момченце на видима възраст 6-7 години беше пометено от бързия влак Варна – Пловдив днес около 15 минути след полунощ край Провадия. Около 15 часа следобед на тел. 112 е подаден сигнал, че на около километър и половина от мястото, отново на релсите, е открит труп на жена на 40 години. Близки до разследването потвърдиха, че става въпрос за майката на детето, която също била блъсната от влак. Предполага се, че жената е сложила сама край на живота си, след жестоката трагедия с детето. В пресцентъра на варненската полиция нямаха информация за случилото се с жената.
Сигналът в дежурната част на Районно управление “Транспортна полиция”  – Варна, е подаден около 00,15 часа. В него се съобщава, че в междугарието Провадия - Житница преминаващ бърз влак Варна - Пловдив е ударил дете на видима възраст 6 - 7 години, което е починало на място. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група  и съдебен лекар. По случая е образувано досъдебно производство, предприети са процесуални действия. Извършват се активни оперативно-издирвателни действия по установяване на самоличността на детето, съобщиха от полицията. Оттам допълниха, че няма подаден сигнал за изчезнало дете.
Следобед следователите отново бяха вдигнати на крак заради трупа на жената. Мястото е отцепено. Двете тела са откарани в съдебна медицина.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна