IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Начало
08:59 | 14 март 2014
Обновен: 04:22 | 25 април 2024

6 писма със заплахи пратил стрелеца от Лясковец

6 писма със заплахи пратил стрелеца от Лясковец

По материала работи: Златина Добрева
6 писма със заплахи пратил стрелеца от Лясковец

Общо шест заплашителни писма е отправил стрелецът от Лясковец Петко Савов към директора на СОУ "Максим Райкович" Николай Кожухаров заради раздразнението си от шума, който идвал от играещите деца в двора на школото.
В тях стрелецът, който сутринта застреля един спецполицай и рани трима негови колеги, твърдял, че ще се саморазправя лично с директора и с хората, които работят в училището.
Такива писма започнали да се получават отпреди четири месеца. В едно от тях той е написал, че е ловджия и е намекнал, че "сам ще вземе нещата в свои ръце". Ученици пък сигнализирали директора, че са виждали Савов да се разхожда с оръжие край училището.
Едва на 6 март тази година директорът на училището е изпратил сигнала заради заплашителните писма до РПУ Горна Оряховица.
По думите на Кожухаров през последните две седмици патрулни полицейски коли обхождали училището.
На въпрос защо се е забавил толкова с подаването на сигнала, Николай Кожухаров отговори: "Защото ми се стори, че първите писма бяха по-безобидни".
Директорът на училището допълни, че е получил сигнала за днешната стрелба в 6.15 тази сутрин от параджията в школото.
Районът около училището продължава да е изолиран. Продължават и преговорите на психолозите със стрелеца, информира dnes.bg.

Коментари

Новини Варна