Седем причини да подарим книга за Коледа
Пътуване до различни краища на света или дори в паралелни вселени
Публикувана: 7 Dec 2018 | 11:16

Коледа наближава, а много хора все още се чудят какво да купят като подарък на близките и приятелите си. Книга като подарък може да бъде доста добър вариант поради седем причини, пише френският сайт "Лизе", цитиран от Дарик.


 
№1 Книгата е пътуване до различни краища на света или дори в паралелни вселени

Първо, когато подарявате на някого книга, все едно му подарявате пътуване до различни краища на света или дори в паралелни вселени. Освен това му давате възможност за среща с невероятни персонажи, изживяващи още по-невероятни истории.

Понякога чрез книгата човек има възможност и да се впусне в опасни приключения. И всичко това като си остане у дома, удобно седнал на фотьойла си, с котката си в скута.
 

№2 Книгата е много личен подарък

Второ, книгата се смята за много личен подарък. Чрез нея човекът, който я подарява, иска да каже на онзи, на когото я подарява: "Това ми харесва и искам да го споделя с теб".

Когато пък подаръкът е книга, за която онзи, който я получава, е говорил на онзи, който я подарява, това показва способност да се вслушваш в другите.
 

№3 Книгите и интелектуалците

Трето, подарявайки книга, човек демонстрира и какъв интелектуалец е, защото чете. Ако пък подари книга, за която всички говорят, това показва колко готин е, защото е в крак с времето.

 

№4 Книгите не са скъпи

Четвърто, не бива да се забравя, че книгите не струват скъпо в сравнение с пръстен или електроуред.

 

№5 Любов към културата

Пето, подарявайки книга, вие "подарявате" на другия любов към културата. Американско изследване показа, че хората, които четат за удоволствие, са по-склонни от другите да посещават музеи или концерти.

 

№6 Подарената книга говори за загриженост за здравето на другия

Шесто, подарената книга говори, че сте загрижен за здравето на другия. Много изследвания установиха, че четенето е от полза за здравето. То стимулира паметта и намалява стреса, а има също и положителен ефект върху съня.


№7 Книга за самоотбрана

Седмо, ако не друго, книгата, получена като подарък, може да послужи като добро средство за самоотбрана, в случай че човек си има вземане-даване с агресивни или досадни хора.

Коментари ( 0 )