IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
08:46 | 9 декември 2018
Обновен: 19:53 | 16 април 2024

Ползите от лимон в кафето

Напитката може да помогне за намаляване риска от диабет

По материала работи: Пламен Янков
Ползите от лимон в кафето

Започваме утрините си с чаша вода, понякога добавяме лимон към нея, следва ароматен чай или любимото ни кафе. Един от начините да направите кофеиновата напитка по-здравословна е като добавите към нея малко мед вместо захар, канела, малко натурално какао. А какво ще кажете за парче лимон или няколко капки от сока на плода? Вкусно, освежаващо, но и с редица ползи за здравето. Вижте някои от тях.


Комбинацията от кафе и лимон спомага за естествената детоксикация на организма.


Това е един приятен начин да подобрите храносмилането. Кафето съдържа кофеин, който благоприятства перисталтиката на червата. От друга страна лимонът също се препоръчва при храносмилателни проблеми и особено при запек. Но не бива да прекалявате с консумацията на кафе.


Друга полза от консумацията на кафе с лимонов сок е, че ни помага да подобрим метаболизма си, помагайки на тялото да изгори повече излишни мазнини, превръщайки ги в източник на енергия. Това го прави подходяща напитка по време на диета.


Не бива да забравяме, че лимоните са богат източник на антиоксиданти. Те спомагат за елиминирането на свободните радикали, забавят процесите на стареене, образуването на бръчки. Чаша кафе също допринася за дълголетието.


Един от най-ефективните начини да управлявате нивото на стрес е като си доставите удоволствие с напитка. Ароматът на цитрусов плод доказано подобрява нашето настроение.


Dnes.bg 


7 натурални начина да заздравите ноктите


5 начина, по които алкохолът ви променя
 

Коментари

Новини Варна