IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
21:01 | 13 декември 2018
Обновен: 03:39 | 26 февруари 2024

След раздяла: 6 знака, че сте готови да обичате

Страхувате ли се от самотата?

По материала работи: Пламен Янков
След раздяла: 6 знака, че сте готови да обичате

Повечето хора вярват, че могат да забравят по-лесно любимия човек, ако започнат нова връзка. Но това решение може да бъде нож с две остриета за психиката им. Според психолози, трябва да мине определено време след раздялата, за да започнат отначало с някой друг.

 

Времето наистина лекува. Не бързайте, нито си давайте определени срокове, за които непременно да си намерите ново гадже. Любовта ще ви сполети сама.

 

Ето няколко основни знака, селектирани от tialoto.bg, по които да познаете, че сте готови да обичате отново:

 

1. Миналото не предизвиква отрицателни емоции

Ако вече не изпитвате страх, напрежение и тъга, когато срещнете бившия/бившата, значи отрицателната емоция от раздялата вече ви е напуснала. Когато говорите с благодарност за отминалите дни и спомените не предизвикват сълзи в очите, то със сигурност сте готови да прелистите нова страница от книгата на вашия живот. Друг знак за това е, ако вече говорите за бъдещите си планове, а не се оплаквате, че съжалявате за раздялата.

 

2. Не се страхувате от самотата

Сигурно ви е било трудно през първата седмица, в която сте останали без половинката. Може би само мисълта за нещата, които сте правили заедно, ви е карала да плачете неутешимо. В началото човек се чуди какво да прави като остане сам, но постепенно си запълва времето с различни неща, някои от които е оставял на заден план заради гаджето. Когато започнете да използвате по-пълноценно свободното си време и не се притеснявате от самотата, вие вече сте готови да обичате отново.

 

3. Имате свои хобита и интереси

Излизайки или живеейки с някого, ние започваме да правим едни и същи неща с него. Много двойки излизат заедно на партита, на пазар и рядко се разделят. Понякога дори единият жертва своите интереси, за да бъде с другия. Но всъщност е хубаво както мъжът, така и жената да имат и свое лично време. Ако се върнете към позабравеното си хоби или се запишете на любим спорт, това е знак, че преживявате добре раздялата.

 

4. Имате собствени приятели

Често един от партньорите започва да излиза с приятелите на гаджето, защото му допадат и така с времето се отдалечава от своите. Ако след раздялата постепенно възобновите социалния си живот, възродите стари приятелства или създадете свои, това е знак, че искате нещата да се променят и сте готови да намерите сродната си душа.

 

5. Гледате спокойно на другите двойки

След раздяла всички двойки дразнят самотните. Те се натъжават като видят двама души да се целуват или прегръщат. Дори отказват разни покани, защото се чувстват некомфортно сред обвързани. Но в един момент и това се преодолява. Когато се изправите срещу страха си от това, че трябва да обяснявате на другите защо сте приключили връзката и започнете да говорите положително, а не да се оплаквате, вие сте преминали с крачка напред към търсенето на нова връзка.

 

6. Започнете да приемате покани за срещи

Някои хора се безпокоят от това да се разкрият на непознат човек и смятат, че едва ли ще срещнат някого, който да ги познава толкова добре колкото бившия, но грешат. В един момент спира да ти пука за това какво ще кажат за вас и влизате в сайт за запознанства. Когато приемете няколко покани и общувате с повече представители на другия пол, осъзнавате, че никога не е късно за нова любов и вие сте готови да я приемете в сърцето си.

Коментари

Новини Варна