IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Живот
10:59 | 16 декември 2018
Обновен: 16:59 | 23 март 2024

5 начина да прекарате празниците, ако сте сами

Вижте кои са те

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Stuff.co.nz

Наближават коледно-новогодишните празници. Повечето хора вече са си направили планове къде и с кого ще празнуват, но има други, които са сами и за тях тези дни са както всеки друг обикновен ден от годината.
 

„Блазе им на тези, които си имат половинка“, ще си кажат тези, които са без гадже за Нова година. Сигурно ще им е скучно и тъжно, ще си направят равносметка за изминалите месеци, но могат да използват времето и за много интересни и забавни неща, стига да не почнат да се самосъжаляват.
 

Почивните дни по празниците са идеалното време да релаксирате и да правите онова, което обичате, но сте отлагали поради куп обстоятелства. Ако го направите, ще видите, че да си сам не е чак толкова зле.
 

Ето 5 начина да запълните времето си по предстоящите празници:
 

1. Станете доброволец

Дори и да нямате компания, вие ще сложите нещо на масата, с което да посрещнете Коледа. Обаче има много хора в нужда, които се нуждаят от храна, топли дрехи или просто прегръдка, за да се почувстват по-добре по това време на годината. Вместо да гледате филми на дивана, поинтересувайте се къде може да станете доброволец и усмихнете някого за празниците. Може да раздавате храна на бедните, да дарите дрехи и продукти на някое семейство, да посетите дом за възрастни хора или сиропиталище.

2. Пътувайте

Ако имате финансовата възможност, съберете си багажа и отидете на някое страхотно място в страната или чужбина, което винаги сте искали да посетите. Разбира се, хубавите оферти се разграбват месеци по-рано, но това не бива да ви спира. Разглеждайте забележителности, опитайте от местната кухня, купете си някой сувенир и не се ограничавайте. Помислете от хубавата страна – няма да ви се налага да се съобразявате с други хора и ще можете да използвате максимално възможностите, които предлага мястото, в което сте отседнали.

3. Организирайте вашето пространство

Пролетта не е единственото време, през което се прави основно почистване. Никой не ви кара да се съсипете от миене и бърсане на прах по време на всички празници. Просто отделете малко време, за да промените нещо в дома си, с което да внесете свежест. Подредете гардероба и се разделете с нещата, които отдавна не носите, купете си някоя нова мебел или декорация, с които ще се чувствате по-комфортно. Ако от много работа все още не сте украсили, извадете елхата и се развихрете. Така коледният дух ще ви завладее.

4. Поглезете се

Използвайте свободното време, за да отидете на спа, масаж, маникюр или някоя процедура, която харесвате. Предимството да сте сами е, че няма да ви се налага да купувате подаръци и ще имате пари за любимата ви козметика.

5. Купете си нови дрехи

Забравете за правене на руска салата, питка или други ястия за празниците. Не ви трябва кой знае какво за ядене по празниците. След като имате повече време за себе си, освен с козметика, може да се поглезите и с някоя нова дрешка. Купете си нещо, с което да излезете от зоната си на комфорт и го сложете на първия работен ден от годината.


Tialoto.bg


Как да изберете най-доброто олио за вашата коса?

Коментари

Новини Варна